SARADNJA URBANISTIČKOG ZAVODA BEOGRADA I MINISTARSTVA EKOLOGIJE, PROSTORNOG PLANIRANJA I URBANIZMA CRNE GORE

U sklopu zvanične posete Republici Srbiji, 5. aprila 2021, prof. dr Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore, razgovarao je sa rukovodstvom Urbanističkog zavoda Beograda i Zavoda za urbanizam Novog Sada.

Sastanku u Urbanističkom zavodu Beograda su prisustvovali, pored Ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratka Mitrovića i njegovog radnog tima  i Milena Marković, predstavnica ambasade Crne Gore u Srbiji, mr Đorđe Milić predstavnik Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Daniela Korica, direktor službe za urbanizam glavnog gradskog urbaniste Beograda i mr Vesna Tahov, direktor Urbanističkog zavoda Beograda sa radnim timom.

Na sastanku su ministar Mitrović i njegov radni tim upoznati sa strategijama razvoja i strateškim i operativnim planovima grada Beograda kao i sa studijama, analizama, projektima i urbanističko-tehničkim dokumentima za sprovođenje planova.

Ministar je izrazio želju za intenziviranjem saradnje sa Urbanističkim zavodom Beograda, kako bi se razmenila iskustva i dobra praksa, posebno u izradi planova i drugih planskih dokumenata sa akcentom na ekonomskoj i ekološkoj opravdanosti i društvenoj održivosti.

Na  sajtu ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore objavljena je vest o početku saradnje sa najznačajnijim institucijama urbanističkog planiranja u Srbiji:  Mitrović: Intezivirati saradnju sa Urbanističkim zavodom Beograda i Zavodom za urbanizam Novi Sad