САРАДЊА УРБАНИСТИЧКОГ ЗАВОДА БЕОГРАДА И МИНИСТАРСТВА ЕКОЛОГИЈЕ, ПРОСТОРНОГ ПЛАНИРАЊА И УРБАНИЗМА ЦРНЕ ГОРЕ

У склопу званичне посете Републици Србији, 5. априла 2021, проф. др Ратко Митровић, министар екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе, разговарао је са руководством Урбанистичког завода Београда и Завода за урбанизам Новог Сада.

Састанку у Урбанистичком заводу Београда су присуствовали, поред Министра екологије, просторног планирања и урбанизма, проф. др Ратка Митровића и његовог радног тима  и Милена Марковић, представница амбасаде Црне Горе у Србији, мр Ђорђе Милић представник Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Даниела Корица, директор службе за урбанизам главног градског урбанисте Београда и мр Весна Тахов, директор Урбанистичког завода Београда са радним тимом.

На састанку су министар Митровић и његов радни тим упознати са стратегијама развоја и стратешким и оперативним плановима града Београда као и са студијама, анализама, пројектима и урбанистичко-техничким документима за спровођење планова.

Министар је изразио жељу за интензивирањем сарадње са Урбанистичким заводом Београда, како би се разменила искуства и добра пракса, посебно у изради планова и других планских докумената са акцентом на економској и еколошкој оправданости и друштвеној одрживости.

На  сајту министарства екологије, просторног планирања и урбанизма Црне Горе објављена је вест о почетку сарадње са најзначајнијим институцијама урбанистичког планирања у Србији:  Митровић: Интезивирати сарадњу са Урбанистичким заводом Београда и Заводом за урбанизам Нови Сад