„MITIĆEVA RUPA“ POSTAJE STAMBENO-POSLOVNI PROSTOR

Rani javni uvid, povodom izrade Plana detaljne regulacije za područje između ulica: Kralja Milana, Beogradske, Njegoševe i Svetozara Markovića, gradska opština Vračar, obavlja se u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, 27. marta br. 43-45 (sala 2 u suterenu) od 15. marta do 29. marta 2021.godine, svakog radnog dana od 09 do 18 časova. Ovim planom detaljne regulacije na opštini Vračar, obuhvaćena su dva veoma atraktivna gradska bloka, površine od oko 3,3 hektara. Na osnovu učešća građana Vračara, uključujući udruženje „Topolska“, Društvo za ulepšavanje Vračara i druga, predstavljene su dosadašnje ideje za taj prostor, kao i planske odredbe i predlog plana.

U intervjuu datom za novinsko izdanje „Blic“, od 17.03.2021.godine, direktorka Urbanističkog zavoda Beograda, mr Vesna Tahov, precizirala je da je planskim rešenjem uvaženo postojeće korišćenje ove lokacije, kao i prvonagrađeno konkursno rešenje tako da se u bloku planiraju pešački prostori, koji se dalje povezuju sa okolnim javnim prostorima kao i javno korišćenje unutrašnjosti bloka. Za blok 10 se planira obavezno raspisivanje javnog međunarodnog arhitektonskog konkursa u cilju definisanja idejnog rešenja i arhitektonskog oblikovanja novoplanirane izgradnje. Takođe je istakla i to, da smo imajući u vidu značaj lokacije i zainteresovanost građana Vračara za planske aktivnosti, na samom početku izrade plana, a pre formalne procedure, pokušali da inspirišemo građane Beograda, kao i udruženja građana Vračara da se aktivno uključe i doprinesu promišljanjima o budućnosti ove lokacije.

U cilju upoznavanja javnosti sa istorijskim razvojem i dosadašnjim konkursnim i planskim rešenjima na ovoj lokaciji na sajtu Urbanističkog zavoda u rubrici „Planovi u izradi“ predstavljen je kompletan materijal i dokumentacija plana, pripremljen za javni uvid http://urbel.com/news/rani-javni-uvid-povodom-izrade-pdr-za-podrucje-izmedju-ulica-kralja-milana-beogradske-njegoseve-i-svetozara-markovica-gradska-opstina-vracar/ .

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/miticeva-rupa-postaje-stambeno-poslovni-prostor-uvazene-sugestije-gradana-na-plan/vt3ezeb