Јубилеј – 70 година планирања Београда

Урбанистички завод је 15.11.2018. свечано пославио свој јубилеј, 70 година планирања Београда, кроз међународну конференцију о будућности институционалног планирања градова и изложбу о 70 година планиарња Београда.

Излагачи из Токија, Бангкока и Беча су у уводним излагањима говорили о неопходности планирања, иновативним градским управама и креативном миљеу градова и различитим приступима у планирању светских градова.
У другом блоку кроз три панела су домаћи експерти разматрали могућности унапређења методологије планирања, статуса и управљања грађевинским земљиштем и значају партиципације и савремених алата у планирању.

У завршном блоку се директорка Урбанистичког завода, Весна Тахов, захвалила сродним урбанистичким институцијама, секретаријатима Града Београда и међународним организацијама за вишегодишњу добру сарадњу и допринос унапређењу знања и урбанистичке струке.

Захваљујемо се свим сарадницима, колегама и учесницима конференције што су својим радом, излагањима и учешћем увеличали наш посебан догађај.