GRADNJA PEŠAČKO-BICIKLISTIČKOG MOSTA KOJI ĆE POVEZATI ADU CIGANLIJU I BLOK 70 I MEMORIJALNOG PARKA NA TEMELJIMA NARODNE BIBLIOTEKE NA KOSANČIĆEVOM VENCU

Posle ukidanja vanrednog stanja, na javnom uvidu će se naći niz planova koji se rade u Urbanističkom zavodu Beograda. Posebno navodimo dva plana, s obzirom na to da se nalaze u fokusu interesovanja glavnog gradskog urbaniste a to su PDR za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko reke Save i Izmene i dopune PDR Kosančićev venac za deo bloka između ulica: Karađorđeva, Velike stepenice i Kosančićev venac.

Prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, za dnevni list „Novosti“ od 23. aprila. 2020. godine, gradnja pešačko-biciklističkog mosta koji će povezati Adu Ciganliju i Blok 70, bi trebala da počne sledeće godine. Pomaka ima i u gradnji memorijalnog parka na temeljima Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu, posebno u svetlu obeležavanja osamdesetogodišnjice zločina nacističkog  bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine.

Inetegralni članak iz dnevnog lista „Novosti“ od 23. aprila. 2020. godine, se nalazi u prilogu.