ГРАДЊА ПЕШАЧКО-БИЦИКЛИСТИЧКОГ МОСТА КОЈИ ЋЕ ПОВЕЗАТИ АДУ ЦИГАНЛИЈУ И БЛОК 70 И МЕМОРИЈАЛНОГ ПАРКА НА ТЕМЕЉИМА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ НА КОСАНЧИЋЕВОМ ВЕНЦУ

После укидања ванредног стања, на јавном увиду ће се наћи низ планова који се раде у Урбанистичком заводу Београда. Посебно наводимо два плана, с обзиром на то да се налазе у фокусу интересовања главног градског урбанисте а то су ПДР за изградњу пешачко-бициклистичке везе између Улице Омладинских бригада и Аде Циганлије, са мостом преко реке Саве и Измене и допуне ПДР Косанчићев венац за део блока између улица: Карађорђева, Велике степенице и Косанчићев венац.

Према речима главног градског урбанисте Марка Стојчића, за дневни лист „Новости“ од 23. априла. 2020. године, градња пешачко-бициклистичког моста који ће повезати Аду Циганлију и Блок 70, би требала да почне следеће године. Помака има и у градњи меморијалног парка на темељима Народне библиотеке на Косанчићевом венцу, посебно у светлу обележавања осамдесетогодишњице злочина нацистичког  бомбардовања Београда 6. априла 1941. године.

Инетегрални чланак из дневног листа „Новости“ од 23. априла. 2020. године, се налази у прилогу.