VIII Međunarodni Salon pejzažne arhitekture 2019.

Međunarodni Salon pejzažne arhitekture će se održati u periodu 5.06.2019 – 28.06.2019. godine. Salon je takmičarskog karaktera i podrazumeva dodelu priznanja najboljim radovima. Međunarodni Žiri ocenjuje selektovane radove i najbolje ocenjenim radovima može dodeliti sledeća priznanja Salona:

    • Veliku nagradu salona „GRAND PRIX“, koja se dodeljuje sveukupno najboljem radu koji to zavređuje po svom značaju i kvalitetu, i to iz kategorija: Realizovani projekti, Planovi ili Studije i istraživanja i
    • Priznanja (plakete) koje se dodeljuju po kategorijama radova: REALIZOVANI PROJEKTI, PROJEKTI (nerealizovani), PLANOVI, STUDIJE I ISTRAŽIVANJA, PUBLIKACIJE, MULTIMEDIJALNI RADOVI,STUDENTSKI RADOVI.

Na VIII Međunarodnom Salonu pejzažne arhitekture biće prikazana 72 rada iz različitih kategorija. Osim iz Srbije (34 rada), biće izloženi radovi su iz još 17 zemalja: Slovenije (5), Hrvatske (5), Grčke (4), Kine (4), Rumunije (2), Indije (2), Crne Gore (2), Turske (2), Ukrajine (2), Poljske (2), Bolivije (2), Ujedinjenih arapskih emirata (1), Bosne i Hercegovine (1), Španije (1), Italije (1), Belgije (1) i Brazila (1).
Tokom trajanja izložbe Salona, u Galeriji nauke i tehnike SANU, predviđeno je nekoliko pratećih događaja, odnosno predavanja i prezentacija, kao i jedan okrugli sto.
Detaljniji program događaja ovogodišnjeg Salona pejzažne arhitekture je u posebnom dokumentu.
http://www.upa.org.rs/wp-content/uploads/2019/06/Program-8-SPA-2019-srp-ciril.pdf