VIII Међународни Салон пејзажне архитектуре 2019.

Међународни Салон пејзажне архитектуре ће се одржати у периоду 5.06.2019 – 28.06.2019. године. Салон је такмичарског карактера и подразумева доделу признања најбољим радовима. Међународни Жири оцењује селектоване радове и најбоље оцењеним радовима може доделити следећа признања Салона:

    • Велику награду салона „GRAND PRIX“, која се додељује свеукупно најбољем раду који то завређује по свом значају и квалитету, и то из категорија: Реализовани пројекти, Планови или Студије и истраживања и
    • Признања (плакете) које се додељују по категоријама радова: РЕАЛИЗОВАНИ ПРОЈЕКТИ, ПРОЈЕКТИ (нереализовани), ПЛАНОВИ, СТУДИЈЕ И ИСТРАЖИВАЊА, ПУБЛИКАЦИЈЕ, МУЛТИМЕДИЈАЛНИ РАДОВИ,СТУДЕНТСКИ РАДОВИ.

На VIII Међународном Салону пејзажне архитектуре биће приказана 72 рада из различитих категорија. Осим из Србије (34 рада), биће изложени радови су из још 17 земаља: Словеније (5), Хрватске (5), Грчке (4), Кине (4), Румуније (2), Индије (2), Црне Горе (2), Турске (2), Украјине (2), Пољске (2), Боливије (2), Уједињених арапских емирата (1), Босне и Херцеговине (1), Шпаније (1), Италије (1), Белгије (1) и Бразила (1).
Током трајања изложбе Салона, у Галерији науке и технике САНУ, предвиђено је неколико пратећих догађаја, односно предавања и презентација, као и један округли сто.
Детаљнији програм догађаја овогодишњег Салона пејзажне архитектуре је у посебном документу.
http://www.upa.org.rs/wp-content/uploads/2019/06/Program-8-SPA-2019-srp-ciril.pdf