POZIV MLADIM PROFESIONALNIM TIMOVIMA ZA KVALIFIKACIJU ZA IZRADU IDEJNOG REŠENJA DELA PODRUČJA LINIJSKOG PARKA U BEOGRADU

Grad Beograd, Služba glavnog urbaniste grada Beograda uz podršku Društva arhitekata Beograda  uputila je Poziv mladim profesionalnim timovima za kvalifikaciju za izradu idejnog rešenja dela područja Linijskog parka u Beogradu.

Kreativnim i inovativnim izborom programa aktivnosti i sadržaja Linijskog parka, specifičnih  za ovakav prostor, može se doprineti urbanoj transformaciji okolnog tkiva i podizanju atraktivnosti centralne zone i grada u celini, kao i stvaranju uslova za održivi ekonomski razvoj. Uz pomoć mera održive urbane mobilnosti, kroz promociju pešačkog, biciklističkog i ekološki prihvatljivog javnog gradskog sabraćaja u široj zoni oko Linijskog parka, doprineće se boljoj pristupačnosti i povezanosti centralnih gradskih prostora i priobalja, što je od značaja za razvoj mreža kulturno-edukativnih, sportskorekreativnih i zabavnih saržaja, a sve u funkciji socijalne integracije i ekonomskog osnaživanja građana.

Poziv se raspisuje za timove od najmanje tri člana koji mogu biti diplomirane arhitekte, urbanisti, pejzažne arhitekte i profesionalci komplementarnih struka, a koji na dan poziva imaju 40 ili manje godina. Ista osoba ne može učestvovati u više različitih timova (ukoliko se to desi, prijave tih timova biće odbačene u celosti). Poziv je otvoren samo za državljane Republike Srbije, sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Više na linku Društva arhitekata Beograda – Poziv za kvalifikaciju za projekat područja Linijski park.

http://www.dab.rs/item/1485-grad-beograd-služba-glavnog-urbaniste-grada-beograda-uz-podršku-društva-arhitekata-beograda-poziv-mladim-profesionalnim-timovima-za-kvalifikaciju-za-izradu-idejnog-rešenja-dela-područja-linijskog-parka-u-beogradu