Nagrada Inženjerske komore Srbije dr Žaklini Gligorijević, dipl. inž. arh, iz Urbanističkog zavoda Beograda za izvanredan doprinos u domenu urbanističkog planiranja, urbanističkog i arhitektonskog projektovanja, stručne i naučne publicistike, kao i za delovanje na organizaciji stručnih savetovanja

Povodom 15 godina od osnivanja, Inženjerska komora Srbije svečano je obeležila “Dan Inženjerske komore Srbije“, 14. juna 2018. godine u Legatu Petra Lubarde u Beogradu. http://www.ingkomora.org.rs/vesti/?s=15-06-2018-001
Na svečanosti su dodeljene godišnje nagrade Inženjerske komora Srbije u tri kategorije. Nagrada za životno delo dodeljena je prof. dr Mihailu Muravljovu, dipl. građ. inž, za jedinstven doprinos u stručnom, pedagoškom i naučnom radu u oblasti teorije i prakse građevinskog inženjerstva, poznavanja i unapređivanja tehnologije i primene građevinskih materijala, projektovanja i izvođenja složenih i naprednih konstrukcija, i višedecenijskom delovanju na obrazovanju i usavršavanju mladih stručnjaka, za šta je primio brojna naučna i stručna priznanja, kao i za dugogodišnji rad u stručnim organizacijama i telima u kojima se uspešno zalagao za održanje visokih profesionalnih standarda i za emancipaciju i društveni status inženjerskih struka na nacionalnom i međunarodnom nivou.
Nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore dodeljene su dr Žaklini Gligorijević, dipl. inž. arh, za izvanredan doprinos u domenu urbanističkog planiranja, urbanističkog i arhitektonskog projektovanja, stručne i naučne publicistike, kao i za delovanje na organizaciji stručnih savetovanja i Mirjani Vašut, dipl. pr. planeru za izvanredna dostignuća i doprinos u rukovođenju svim vrstama planskih dokumenata za teritoriju jedinica lokalne samouprave, za realizovane izmene i dopune Plana detaljne regulacije radne zone „Panonija Energy“ na teritoriji Sremske Mitrovice.
Nagrada za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere dodeljena je Andriji Zoriću, master inž. građ. kao autoru i koautoru brojnih naučnih i stručnih radova, i kao projektantu i projektantu saradniku na većem broju objekata.