Jubilej – 70 godina planiranja Beograda

Urbanistički zavod je 15.11.2018. svečano poslavio svoj jubilej, 70 godina planiranja Beograda, kroz međunarodnu konferenciju o budućnosti institucionalnog planiranja gradova i izložbu o 70 godina planiarnja Beograda.

Izlagači iz Tokija, Bangkoka i Beča su u uvodnim izlaganjima govorili o neophodnosti planiranja, inovativnim gradskim upravama i kreativnom miljeu gradova i različitim pristupima u planiranju svetskih gradova.
U drugom bloku kroz tri panela su domaći eksperti razmatrali mogućnosti unapređenja metodologije planiranja, statusa i upravljanja građevinskim zemljištem i značaju participacije i savremenih alata u planiranju.

U završnom bloku se direktorka Urbanističkog zavoda, Vesna Tahov, zahvalila srodnim urbanističkim institucijama, sekretarijatima Grada Beograda i međunarodnim organizacijama za višegodišnju dobru saradnju i doprinos unapređenju znanja i urbanističke struke.

Zahvaljujemo se svim saradnicima, kolegama i učesnicima konferencije što su svojim radom, izlaganjima i učešćem uveličali naš poseban događaj.