26. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН УРБАНИЗМА, НИШ, 2017.

Овогодишњи, 26. Међународни Салон Урбанизма одржан је од 8 до 15. новембра 2017. године у Нишу, где је у оквиру 14 категорија презентовано укупно 116 професионалних радова, као и 32 студентска рада.

Поред доношења Генералног урбанистичког плана и Плана генералне регулације Београда, у периоду 2016-2017. године Скупштина града је донела и близу 60 планова детаљне регулације које је урадио Урбанистички завод Београда. На овогодишњем Салону приказали смо тек један део тог опуса: 9 планова различитих тема и обухвата, који најбоље илуструју сложену проблематику данашњег регулационог урбанистичког планирања, као и две студије које у методолошком смислу употпуњују слику о активностима које претходе изради оваквих планова.

У категорији планова детаљне регулације, Урбанистички завод Београда је добио:

И награду за План детаљне регулације “АДА ЦИГАНЛИЈА”
Љиљана Белош, дипл.инж.арх
Драгица Лилић, дипл.инж.арх
Урбанистички завод Београда, ЈУП

ИИИ награду за План детаљне регулације насеља “САВСКА И ЈЕЗЕРСКА ТЕРАСА”, општина Чукарица
Дарија Бањанин, дипл.инж.арх
Весна Исајловић, дипл.инж.арх
Урбанистички завод Београда, ЈУП, као и

Након доделе награда у свим категоријама, жири је закључио да се Велика награда 26. Међународног салона урбанизма ове године додели Урбанистичком заводу Београда, ЈУП, пре свега зато што се од осталих издваја по критеријумима изузетности, квалитета, значајности и свеобухватности изложених радова.

Осим што је потврда квалитета нашег рада коју нам дају колеге из целе Србије, ова награда обележава и почетак наше јубиларне 70-те године од оснивања Урбанистичког завода Београда.