Zvezdara

fiogf49gjkf0d

Gradska opština Zvezdara
Bulevar kralja Aleksandra 77,
centrala: 2424-911
www.zvezdara.org.rsGradska opština Zvezdara zauzima površinu od 3.165 ha, na kojoj živi oko 150.000 stanovnika.

Opština Zvezdara jedna je od 17 beogradskih opština i pripada užem gradskom području. Nalazi se u severoistočnom delu Beograda, a graniči se sa opštinama Palilula, Vračar, Voždovac i Grocka. Gradska opština Zvezdara podeljena je na 4 katastarske opštine: KO Zvezdara, KO Veliki Mokri Lug, KO Mali Mokri Lug i KO Mirijevo.

Na brdu nekadašnjeg Velikog Vračara podignuta je 1932. astronomska opservatorija nazvana - Zvezdarnica, po kojoj su ovaj kraj, a kasnije i opština dobili naziv. Ukidanjem rejona 1952. područje opštine Zvezdara je podeljeno na Stari Đeram i Zvezdaru, a 1960. ove dve opštine su spojene u sadašnju opštinu.


Ukoliko želite da gradite na teritoriji Opštine Zvezdara i potrebne su Vam informacije možete se obratiti nadležnim institucijama ili angažovati stručnjake Urbanističkog zavoda Beograda da umesto Vas istražuju i planiraju, izrađuju urbanističko-tehničke dokumente, planske dokumente, informacije, studije, analize, istraživanja, prostorno-programske provere, konkurse.


Aplikacijom BeoINFO moguća je pretraga i pregled celokupne teritorije grada Beograda po kriterijumu ulice i kućnog broja sa granicama važećih urbanističkih planova.