Zemun

fiogf49gjkf0d

Gradska opština Zemun
Magistratski trg 1,
centrala: 2198-323
www.zemun.rsGradska opština Zemun zauzima površinu od 15.027 ha, na kojoj živi oko 150000 stanovnika.

Nalazi se u jugoistočnom delu Srema, ispod sremske zaravni na desnoj obali Dunava, nedaleko od ušća Save. Teritorijalno, istorijski, politički, kulturno, ekonomski i saobraćajno Zemun je vezan za Beograd, u čijem je sastavu od 1934. godine.

Staro jezgro Zemuna formirano krajem 18. veka, okosnica je društvenog, privrednog i kulturnog razvoja Grada i predstavlja jedinstveni urbani fenomen. Proglašen je prostornom, kulturno-istorijskom celinom od velikog značaja za Republiku Srbiju. Lepotu svoje autentične atmosfere Zemun krije i na Velikom ratnom ostrvu, centru Prirodnog jezgra Beograda.


Ukoliko želite da gradite na teritoriji Opštine Zemun i potrebne su Vam informacije možete se obratiti nadležnim institucijama ili angažovati stručnjake Urbanističkog zavoda Beograda da umesto Vas istražuju i planiraju, izrađuju urbanističko-tehničke dokumente, planske dokumente, informacije, studije, analize, istraživanja, prostorno-programske provere, konkurse.


Aplikacijom BeoINFO moguća je pretraga i pregled celokupne teritorije grada Beograda po kriterijumu ulice i kućnog broja sa granicama važećih urbanističkih planova.