Izložba

fiogf49gjkf0d
„Vienna Know-how:
Urban Technologies and Strategies“


Muzej primenjene umetnosti,
Beograd 6-28. septembar 2010.


Izložba "Vienna Know-how: Urban Technologies and Strategies" otvorena je 6. septembra 2010. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, što je nakon tromesečnog prikazivanja u Beču, prvo pretstavljanje ove izložbe u inostranstvu.

Izložba je posvećena izvanrednim strateškim, tehničkim i organizacijskim rešenjima u komunalnoj infrastrukturi Beča. Detaljan i sveobuhvatan uvid u „organizam“ Grada Beča prikazan je kroz istaknute projekte, koncepte i strategije iz oblasti voda, razvoja grada, nekretnina, životne sredine, mobilnosti, sigurnosti, otpada, komunikacija, grada bez barijera, energije i strategija.

U okviru „Bečkih dana u Beogradu“ izložbu su otvorili Željko Ožegović (član gradskog veća), dipl.ing. Zigrid Oblak (direktorka bečkog gradskog preduzeća Wien Holding d.o.o), dipl.ing. Brigite Jilka (direktorka Građevinske direkcije Beča) i dipl.ing. Aleksandra Fogl (direktorka firme TINA VIENNA d.o.o).

"Ovom izložbom želimo da najbolja bečka rešenja iz oblasti gradskih i ekoloških tehnologija, koja služe građanima i najčešće nevidljivo deluju, predstavimo i u inostranstvu i pokažemo koliko je to važan doprinos za funkcionisanje jednog grada", kaže dipl. ing. Aleksandra Fogl.

TINA VIENNA, gradsko preduzeće u sastavu Bečkog holdinga, koje pruža usluge i predstavlja okosnicu za inovativne gradske i ekološke tehnologije, koje se razvijaju i sprovode od strane gradskih službi i preduzeća, priredilo je ovu izložbu u Beogradu.TINA VIENNA
Urban Technologies & Strategies GmbH
Preduzeće u sastavu WIEN HOLDING
www.tinavienna.at

Kontakti:

mr Birgit Ginzler

TINA VIENNA
- Kommunikation
Telefon: +43/1/4000-84270
E-mail: birgit.imlinger@tinavienna.at
ComPRess Beograd

Kontaktni biro grada Beča
Telefon: 011/3373 673
E-mail: office@compresspr.rs