Изложба

„Vienna Know-how:
Urban Technologies and Strategies“


Музеј примењене уметности,
Београд 6-28. септембар 2010.


Изложба "Vienna Know-how: Urban Technologies and Strategies" отворена је 6. септембра 2010. године у Музеју примењене уметности у Београду, што је након тромесечног приказивања у Бечу, прво претстављање ове изложбе у иностранству.

Изложба је посвећена изванредним стратешким, техничким и организацијским решењима у комуналној инфраструктури Беча. Детаљан и свеобухватан увид у „организам“ Града Беча приказан је кроз истакнуте пројекте, концепте и стратегије из области вода, развоја града, некретнина, животне средине, мобилности, сигурности, отпада, комуникација, града без баријера, енергије и стратегија.

У оквиру „Бечких дана у Београду“ изложбу су отворили Жељко Ожеговић (члан градског већа), дипл.инг. Зигрид Облак (директорка бечког градског предузећа Wien Holding d.o.o), дипл.инг. Бригите Јилка (директорка Грађевинске дирекције Беча) и дипл.инг. Александра Фогл (директорка фирме ТИНА ВИЕННА д.о.о).

"Овом изложбом желимо да најбоља бечка решења из области градских и еколошких технологија, која служе грађанима и најчешће невидљиво делују, представимо и у иностранству и покажемо колико је то важан допринос за функционисање једног града", каже дипл. инг. Александра Фогл.

TИНА ВИЕННА, градско предузеће у саставу Бечког холдинга, које пружа услуге и представља окосницу за иновативне градске и еколошке технологије, које се развијају и спроводе од стране градских служби и предузећа, приредило је ову изложбу у Београду.TINA VIENNA
Urban Technologies & Strategies GmbH
Предузеће у саставу WIEN HOLDING
www.tinavienna.at

Контакти:

mr Birgit Ginzler

TINA VIENNA
- Kommunikation
Telefon: +43/1/4000-84270
E-mail: birgit.imlinger@tinavienna.at
ComPRess Beograd

Kontaktni biro grada Beča
Telefon: 011/3373 673
E-mail: office@compresspr.rs