fiogf49gjkf0dKatalog štampan povodom dodele nagrada "Ranko Radović "(pdf, 997 KB)
Učesnici na ovogodišnjoj dodeli nagrada (pdf, 38.5 KB)

REZULTATI ŽIRIRANjA NAGRADE RANKO RADOVIĆ 2007

Na sastanku Žirija održanom u sredu, 26. XI 2007. godine u ULUPUDS-u doneta je Odluka da ovogodišnju nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli:

  • Aleksandru Ignjatoviću za knjigu JUGOSLOVENSTVO U ARHITEKTURI 1904 – 1941, Građevinska knjiga a.d., 2007.
Na sastanku Žirija održanom u utorak, 13. XI 2007. godine u ULUPUDS-u doneta je Odluka da ovogodišnju nagradu za televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije dodelii:
  • Izložbi SRBIJA NA PRAŠKOM KVADRIJENALU 2007. Studija slučaja: Beograd TEATAR-POLITIKA-GRAD, Nacionalni kustos: Radivoje Dinulović, Autor Nacionalne postavke: Branko Pavić, Producent: Aleksandar Brkić, 2007.
Na sastanku Žirija odrzanom u utorak, 26. X 2007. godine u ULUPUDS-u doneta je Odluka da ovogodišnju nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli:
  • Projektnom birou M+, odgovorno lice: arh. Dragan Marinčić za Poslovni objekat LEVI 9, Laze Telečkog 28, Novi Sad
Svečana dodela nagrada održana je u petak, 21. XII 2007. godine u 13:00 časova u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

Učesnici konkursa su prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja je otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca (Muzička galerija) na dan dodele Nagrade 21.12.2007.


SPONZORI IZLOŽBE


Svečana dodela NAGRADE RANKO RADOVIĆ i prateća izložba prispelih konkursnih radova omogućena je zahvaljujući podršci koju su pružili:
  • POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA ARHITEKTURU URBANIZAM I GRADITELjSTVO U NOVOM SADU
  • INŽENjERSKA KOMORA SRBIJE
  • URBANISTIČKI ZAVOD BEOGRADA
  • GRADSKO ZELENILO BEOGRAD