Nagrada IKS-a Dariji Banjanin i Gorani Ristović

fiogf49gjkf0d

Povodom 7 godina postojanja, u ponedeljak, 14. juna 2010. godine, u hotelu President, BG Sportski centar u Kovilovu, proslavljen je Dan Inženjerske komore Srbije. Svečanosti je prisustvovalo oko 250 gostiju iz cele Srbije.
Među brojnim zvanicama, prisutni su bili i Nebojša Janjić, pomoćnik Ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Dušanka Sremački, pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, Ljubo Stjepčević, predsednik Inženjerske komore Crne Gore, direktori firmi i preduzeća i ostali uvaženi gosti.

Prisutne je pozdravio predsednik Inženjerske komore Srbije, prof. dr Dragoslav Šumarac, osvrnuvši se na dosadašnje aktivnosti Komore u prethodnom periodu. Pomoćnik Ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje i pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo istakli su uspešnu saradnju sa Komorom.

Po četvrti put, dodeljene su nagrade Inženjerske komore Srbije u tri kategorije. Nagrada za životno delo, dodeljena je profesoru Gojku Nenadiću, dipl.građ.inž.

Tri nagrade za izuzetno dostignuće u struci iz delatnosti članova Komore, uručene su Goranu Milovanoviću, dipl.građ.inž., kao odgovornom izvođaču radova na projektu "Obnova dela kompleksa tornja na Avali", dr Igoru Mariću, dipl.inž.arh., u domenu urbanizma u dužem vremenskom periodu i dr Saši Milijiću, dipl.pr.planer, za rukovođenje izradom Prostornih planova područja posebne namene: Parka prirode i turističke regije Stara planina, Nacionalnog parka Kopaonik, Sliva vodoakumulacije "Stuborovni" i infrastrukturnog koridora autoputa E-75, deonica Beograd-Niš.

Dve nagrade za ostvarivanje izuzetnih rezultata na početku stručne karijere, uručene su Ivanu Tlačincu, dipl.inž.el., za veliki broj uspešnih projekata u čijoj je realizaciji i izvođenju učestvovao.i Dariji Banjanin, dipl.inž.arh. i Gorani Ristović, dipl.inž.arh. za značajan uspeh koji su postigle u radu na vođenju i u saradnji sa timovima stručnjaka u domenu urbanističkog planiranja.

Nagrade su uručili Milisav Damnjanović, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, Branislav Mitrović, prošlogodišnji dobitnik Nagrade za životno delo Inženjerske komore Srbije, Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Tatjana Đorđević, potpredsednik Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije, Milorad Miladinović, predsednik Izvršnog odbora matične sekicje urbanista i Biserka Švarc, predsednik Izvršnog odbora matične sekcije izvođača radova Inženjerske komore Srbije.