Grocka

fiogf49gjkf0d

Gradska opština Grocka
Grocka, Bulevar oslobođenja 39,
centrala: 8501-312
www.grocka.org.rsGradska opština Grocka zauzima površinu od 289,23 km2, sa populacijom oko 75.500 stanovnika.

Područje opštine obuhvata 15 naselja: Grocka, Ritopek, Vinča, Brestovik, Kamendol, Živkovac, Umčari, Dražanj, Pudarci, Begaljica, Zaklopača, Vrčin, Boleč, Leštane i Kaluđerica.

Gradska opština Grocka graniči se sa opštinama Pančevo, Kovin, Smederevo, Mladenovac i gradskim opštinama grada Beograda - Sopot, Voždovac, Zvezdara i Palilula.

Gradska opština Grocka nalazi se na kontaktu šumadijskog pobrđa i vojvođanske ravnice. Ograničena je Dunavom sa severoistoka, dolinom Zavojničke reke, Avalom i 'Šumadijskom gredom' sa zapada i dolinom reke Ralje sa juga. Ima povoljan geografski položaj u odnosu na širu regionalnu sredinu, na šta utiče međunarodna plovna reka Dunav, grad Beograd, kao i kontakt Šumadijske površi i Panonskog basena. Opština ima i veoma povoljan saobraćajni položaj (dva evropska koridora - X i VII). Autoput Beograd–Niš i železnička pruga Beograd–Požarevac su glavne saobraćajnice koje od Beograda prelaze u Moravsku dolinu, prolaze kroz područje opštine dolinama Zavojničke reke i reke Ralje.


Ukoliko želite da gradite na teritoriji Gradske opštine Obrenovac i potrebne su Vam informacije možete se obratiti nadležnim institucijama ili angažovati stručnjake Urbanističkog zavoda Beograda da umesto Vas istražuju i planiraju, izrađuju urbanističko-tehničke dokumente, planske dokumente, informacije, studije, analize, istraživanja, prostorno-programske provere, konkurse.


Aplikacijom BeoINFO moguća je pretraga i pregled celokupne teritorije grada Beograda po kriterijumu ulice i kućnog broja sa granicama važećih urbanističkih planova.