Barajevo

fiogf49gjkf0d

Gradska opština Barajevo
Barajevo, Svetosavska 2
centrala: 8302-115
www.barajevo.org.rsGradska opština Barajevo nalazi se u južnom delu grada Beograda, u brežuljkastom kraju u niskoj Šumadiji ispresecanoj rečnim dolinama manjih reka koje gravitiraju ka Kolubari.

Prostor gradske opštine Barajevo je ukupne površine 21267 ha. Na njenoj teritoriji se nalazi 13 naselja (katastarskih opština), sa oko 26000 stanovnika. Graniči se sa susednim gradskim opštinama Čukarica, Voždovac, Obrenovac, Sopot i Lazarevac.

Prema RPPAP grada Beograda, a na osnovu stepena urbanizacije, pripada suburbanom području grada, sa gradskim centrom istoimene opštine i pripadajućim naseljima pretežno ruralnog karaktera. Nema razvijenu industriju, a najveće učešće ima poljoprivreda u kojoj preovlađuje individualni sektor.


Ukoliko želite da gradite na teritoriji Gradske opštine Barajevo i potrebne su Vam informacije možete se obratiti nadležnim institucijama ili angažovati stručnjake Urbanističkog zavoda Beograda da umesto Vas istražuju i planiraju, izrađuju urbanističko-tehničke dokumente, planske dokumente, informacije, studije, analize, istraživanja, prostorno-programske provere, konkurse.